Buitenlessen | Update Corona 16 mei 2020

16-05-2020

MEER NIEUWS!

De maatregelen voor het buitensporten zijn versoepeld. We hebben van de gemeente Peel&Maas het volgende bericht ontvangen:

*************
– Er is geen maximum groepsgrootte voor volwassen personen – zo lang de afstand van 1,5 meter behouden blijft, zijn hier geen beperkingen in aantallen
– Je mag ‘gemengd’ sporten met kinderen jonger dan 12 en ouder dan 13 jaar. Dan moet wel 1,5 meter afstand gehouden worden

*************
Dit betekent dat er niet gewerkt hoeft te worden met splitsen van groepen of aanmelden tot vol=vol. Fijn!

Dit betekent wel dat het lesrooster weer is aangepast. In deze brief staat het nieuwe lesrooster dat per direct ingaat.
Alle overige regels en afspraken blijven ongewijzigd en zijn voor de volledigheid nogmaals vermeld in deze brief.

Buiten sporten
We gaan natuurlijk buiten sporten. Dit gaan we doen op verschillende locaties in de gemeente Peel en Maas. In het schema kunnen jullie per groep de locatie terugvinden waar getraind wordt. Hier zijn ook openbare locaties bij. Daar kunnen dus ook andere mensen zijn. Te allen tijde geldt boven alles de regel van 1,5 meter afstand voor personen van 13 jaar en ouder!

Jullie mogen deelnemen aan deze trainingen, dit is geen verplichting.

RIVM Richtlijnen:
Om de trainingen buiten mogelijk te maken verzoeken wij jullie het volgende:

• Wij hanteren tijdens onze lessen de 1,5 meter afstand voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar en voor de leden vanaf 18 jaar. Dit geldt voor iedereen tijdens de les, dus ook voor huisgenoten en vriendengroepen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de (hulp)leiding op. Wanneer een sporter zich niet aan de RIVM-maatregelen en/of aanwijzingen van de leiding houdt, is de leiding bevoegd een sporter te waarschuwen en naar eigen inzicht van de leiding deze sporter de toegang tot de les te ontzeggen. Deze sporter dient voor de veiligheid van anderen de locatie te verlaten.
  • Er vindt geen fysiek contact plaats tijdens de activiteit (handen schudden, high fives, etc.).
  • Zorg dat je thuis voor de les een toilet bezoekt en je handen hebt gewassen.
  • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Zorg voor gepaste buitenkleding: buitenschoenen, sportkleding. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen.
  • Neem een eigen gevulde drinkbidon mee.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar de sportlocatie en wacht voor aanvang op de daarvoor aangewezen plek.Het is voor ouders niet toegestaan de les te bezoeken en/of bezichtigen. Het is niet toegestaan bij de locatie geparkeerd te blijven.

Voor iedereen (sporters, leiding, ouders) geldt:

• blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°);
  • blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als een ieder binnen het gezin 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Trainers, begeleiders en vrijwilligers van boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op buiten sportparken of in de openbare ruimte in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.

Alleen als we ons allemaal aan bovenstaande richtlijnen houden dan wordt het mogelijk om op een veilige manier te sporten.

De gemeente heeft aangegeven te gaan controleren op het naleven van de regels.

Groepsindeling
Ten einde alle eerder genoemde maatregelen te kunnen borgen kunnen de frequentie, de trainingsdag en trainingstijd van uw zoon/dochter zijn gewijzigd. Kijk dus goed in het schema wanneer en op welke locatie uw zoon/dochter welkom is op de training. Tussen de trainingen zit 15 minuten, zodat er geen toestroom van leden en/of kinderen en ouders is bij de start en het einde van de les

Aandachtspunten
Wat verder nog belangrijk is:

• Bij heel slecht weer gaan de trainingen niet door. Je krijgt dan uiterlijk 1 uur van te voren een WhatsApp bericht.
  • De (aanwezige of meegebrachte) materialen die tijdens een training worden gebruikt, worden voor- en na de training schoongemaakt.
  • De verschillende disciplines (dans / turnen/trampoline springen/dames fitgym / nordic walking / yoga) zullen elk op hun eigen manier invulling gaan geven aan de trainingen. Uiteraard rekening houdend met de richtlijnen.
  • Voor aanvullende informatie verwijzen we naar: www.sportclubpareja.nl. Bijgaand treffen jullie tevens aan de spelregels voor sporters om weer veilig samen te kunnen sporten. Handig als reminder (voor op het prikbord)! Wij wensen jullie veel buitensport plezier!

Met sportieve groeten,

Bestuur SC Pareja