Buitenlessen | Update Corona 13 mei 2020

13-05-2020

GOED NIEUWS!

Dankzij de nieuwe maatregelen kunnen ook de 18+ leden vanaf 14 mei a.s. weer buiten les krijgen! Hoe leuk is dat? Wij hebben jullie gemist en hebben er heel veel zin in!

Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van de huidige ontwikkelingen en in deze email staan onze plannen.

Buiten sporten

We gaan natuurlijk buiten sporten. Dit gaan we doen op verschillende locaties in de gemeente Peel en Maas. In het schema kunnen jullie per groep de locatie terugvinden waar getraind wordt. Hier zijn ook openbare locaties bij. Daar kunnen dus ook andere mensen zijn. Te allen tijde geldt boven alles de regel van 1,5 meter afstand voor personen van 13 jaar en ouder!

Jullie mogen deelnemen aan deze trainingen, dit is geen verplichting.

RIVM Richtlijnen:

Om de trainingen buiten mogelijk te maken verzoeken wij jullie het volgende:

• Wij hanteren tijdens onze lessen de 1,5 meter afstand voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar en voor de leden vanaf 18 jaar. Dit geldt voor iedereen tijdens de les, dus ook voor huisgenoten en vriendengroepen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de (hulp)leiding op. Wanneer een sporter zich niet aan de RIVM-maatregelen en/of aanwijzingen van de leiding houdt, is de leiding bevoegd een sporter te waarschuwen en naar eigen inzicht van de leiding deze sporter de toegang tot de les te ontzeggen. Deze sporter dient voor de veiligheid van anderen de locatie te verlaten.
  • Er vindt geen fysiek contact plaats tijdens de activiteit (handen schudden, high fives, etc.).
  • Zorg dat je thuis voor de les een toilet bezoekt en je handen hebt gewassen.
  • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Zorg voor gepaste buitenkleding: buitenschoenen, sportkleding. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen.
  • Neem een eigen gevulde drinkbidon mee.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar de sportlocatie en wacht voor aanvang op de daarvoor aangewezen plek.
  • Maximale groepsgrootte voor leden vanaf 18 jaar is volgens richtlijnen 10 personen (exclusief leiding).

Voor iedereen (sporters, leiding, ouders) geldt:

• blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°);
  • blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als een ieder binnen het gezin 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • Trainers, begeleiders en vrijwilligers van boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op buiten sportparken of in de openbare ruimte in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.

Alleen als we ons allemaal aan bovenstaande richtlijnen houden dan wordt het mogelijk om op een veilige manier te sporten.

De gemeente heeft aangegeven te gaan controleren op het naleven van de regels en indien nodig boetes uit te schrijven.

Aandachtspunten

Wat verder nog belangrijk is:

• Bij heel slecht weer gaan de trainingen niet door. Je krijgt dan uiterlijk 1 uur van te voren een What’s app-bericht.
  • De (aanwezige of meegebrachte) materialen die tijdens een training worden gebruikt, worden voor- en na de training schoongemaakt.
  • De verschillende disciplines (dans / turnen/trampoline springen/dames fitgym / nordic walking / yoga) zullen elk op hun eigen manier invulling gaan geven aan de trainingen. Uiteraard rekening houdend met de richtlijnen.
  • Voor aanvullende informatie verwijzen we naar: sportclubpareja.nl.

Bijgaand treffen jullie tevens aan de spelregels voor sporters om  weer veilig samen te kunnen sporten. Handig als reminder (voor op het prikbord)!

Wij hebben jullie gemist en de leiding kan niet wachten om jullie weer les te mogen geven!

Met sportieve groeten,

Bestuur SC Pareja