Dynamische hatha yoga

Lesrooster

Een keer in de maand (op maandagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur) zal Lotte een XL yogales geven voor maximaal 15 leden bij de Wieksjlaag in Beringe.
De data van de lessen zijn
• 6 september 2021
• 4 oktober 2021
• 8 november 2021
• 6 december 2021
• 10 januari 2022
• 7 februari 2022
• 7 maart 2022
• 4 april 2022
• 9 mei 2022
• 13 juni 2022
Het tarief voor deze XL les is € 75,- per seizoen (10 lessen).
Wil je meedoen? Kom gerust naar een van de lessen en meld je aan als lid via de website.

Dynamische Hatha Yoga

Wil je werken aan een krachtig en soepel lichaam? Wil je op een speelse manier ontdekken waartoe je lichaam in staat is? Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Zou je het fijn vinden om je minder te laten leiden door je “monkey mind“? Sta je open voor bewustwording op fysiek, emotioneel en mentaal vlak? Dan is dynamische hatha yoga misschien iets voor jou.

Dynamische hatha yoga is een (basis)vorm van yoga waarbij het lichaam actief in beweging wordt gezet maar waarbij ook aandacht is voor ademhaling, bewustwording, ontspanning en meditatie. Het fijne aan yoga is dat je het precies naar je eigen behoeften kunnen invullen. Het kunnen staan in die perfecte eindhouding is helemaal niet belangrijk of waar het bij yoga om draait. Met een “open mind” voor jezelf de uitdaging en verdieping zoeken, of dat nu lichamelijk of meer mentaal is, en zo dichter bij jezelf komen, daar gaat het om. Zeker in een tijd waarin er veel prikkels zijn, waarin we veel ‘moeten’ en waarin we veel in ons hoofd zitten, is het belangrijk om met regelmaat terug te gaan naar de basis om zo meer balans te creëren, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Zowel op de mat als hopelijk ook in het dagelijks leven. De dynamiek zit ook in het feit dat elke les weer anders is zodat je ook elke keer weer een stukje verder kunt ontdekken.

Yoga is alles behalve zweverig. Je zult merken dat je door het doen van yoga en meditatie lekkerder in je vel gaat zitten. Dat je bewuster wordt, meer in het hier en nu bent en dat je op een andere manier in contact komt te staan met jezelf en de wereld om je heen.

De yogalessen zijn kleinschalig (max. 15 personen) en persoonlijk. Ze zijn geschikt voor volwassenen, van jong tot oud, en voor zowel beginnelingen als gevorderden. Er is oog voor het individu en houdingen kunnen aangepast worden aan verschillende niveaus.

Let op: Tijdens de vakanties is er geen yoga les.


Docente – Lotte Ghielen (1983)

Mijn eerste ontmoeting met yoga was als 19-jarige student in Nijmegen. De fascinatie die ik al van kinds af aan had voor India; de geuren, kleuren, de veelbewogen maatschappij, de manier van omgaan met leven en dood en ook yoga, zorgden ervoor dat ik yogales ging volgen. Zo kwam ik in aanraking met mijn eerste, geweldige en zeer ervaren, yogadocent. Geen idee wat yoga precies inhield, begon het voor mij als fysieke oefeningen om meer rust te vinden in mijn hoofd. En het werkte! Ik kan me herinneren dat mijn yogadocent me regelmatig tijdens savasana (eindontspanning) zei dat ik uit mijn hoofd moest komen en naar mijn tenen toe moest gaan. Meer aarden dus. Ik wist wel dat yoga meer was dan de lichaamsoefeningen, dat het een levensvisie was, maar daar hield ik me destijds niet zo mee bezig. Echter, het vuurtje was aangewakkerd en het gevoel meer verdieping te willen in de yoga-beoefening bleef jaren in mijn achterhoofd sluimeren.

Na een roerige periode, opkrabbelend na een burn-out en zwanger van mijn eerste kindje, besloot ik om eindelijk op zoek te gaan naar meer inzicht in de gehele yogafilosofie. En zo startte ik, mijn zoontje 6 weken oud, aan de 3-jarige opleiding Dynamische Hatha Yoga bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. In 2018 heb ik de opleiding afgerond.

Daarnaast volg ik wekelijks yin-yogalessen en regelmatig bijscholingen, want naast docent blijf ik zelf ook altijd leerling! Deze zijn gericht op verdere verdieping in de houdingen (module “blessures en beperkingen”), de yogafilosofie of bijvoorbeeld technieken als Yoga Nidra. In 2017 heb ik met Ron van der Post een prachtige yoga retraite mogen volgen in de Himalayas van India en in september 2019 start ik met een bijscholing als Yin Yoga Docent.

Na 15 jaar weg te zijn geweest uit Peel en Maas, woon ik inmiddels alweer ruim 3 jaar in Panningen, samen met Vedran en onze zoontjes Sepp en Lou. Voor mij is yoga inmiddels een manier van leven geworden. Eentje die me elke dag opnieuw uitdaagt. Om elke dag weer vanuit innerlijke kracht en rust te handelen en in het leven te staan. Om meer toeschouwer te worden en me minder te laten leiden door mijn “monkey mind“. Als werkende moeder van 2 kleine mannetjes die veel ballen in de lucht moet houden, helpt yoga me elke dag weer. Ik ben dankbaar voor elk nieuw inzicht.

Hopelijk tot snel! Namasté.