Streetdance (20+ jaar)

Wist jij dat dansen heel erg gezond is? En iedereen kan het. Dansen gaat met name om creatief bewegen. Je traint verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg. Dansen is goed voor de ontspanning, je conditie, lenigheid en coördinatie. Je danst niet alleen met je benen, maar ook met je armen, buik, handen en hoofd. De streetdancebewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Streetdance is “bouncen op de beat” men danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel.

We starten de les met een warming-up. Hierbij maken we de spieren goed los en komen al verschillende pasjes aanbod die uiteindelijk ook in de dans aangeleerd worden. Daarna gaan we de muziek versnellen en werken we aan onze conditie.

Na de conditie is het tijd voor de dans. Wekelijks leren we een stuk choreografie. Elke week wordt de choreografie van de week ervoor herhaalt en leren we nieuwe stukken erbij. Dit zijn niet alleen pasjes. Maar ook verplaatsingen in de formatie.

Zo werken we naar een hele dans toe. En is die dans klaar…. Dan beginnen we gewoon aan een nieuwe dans. De oude dans blijven we wel wekelijks herhalen om zo ook nog ons geheugen te trainen.

Met de streetdance 20+ doen we geen optredens. Heb je zin om deze les mee te komen doen? Meld je dan aan voor een proefles en kom gezellig sfeer proeven en mee bouncen.