Dames Fitgym

Binnen Sportclub Pareja zijn er meerdere groepen dames fitgym actief. In dit uur gaat het vooral op het fanatiek bewegen.  Iedere les begint met een goede warming-up om de spieren los te maken en zo blessures te voorkomen. Het fitgym programma is zeer gevarieerd. Deze variatie heeft als doel het uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en coördinatie van de deelnemers te bevorderen. Vaak wordt gewerkt met ander oefenmateriaal zoals springtouwen, ballen, stokken, hoepels, knotsen en niet te vergeten de aerobics attributen zoals halters, dynabands en steps. Met name aan de 4 b’s, te weten borst, buik, billen en benen wordt wekelijks aandacht besteed.

Ter afsluiting worden er stretch- en ontspanningsoefeningen gedaan tijdens de zogenaamde cooling-down. Meestal worden onderdelen van de les ondersteund door muziek. Kortom het fitgym programma is zeer gevarieerd en een gezellige bezigheid.

Het aanbod verschilt per leiding. Maar voor iedereen geldt doe mee wat je kan en werk op je eigen niveau. Gaat het je even te snel dan doe je even een pas op de plaats. Voer de oefeningen wel mee uit maar dan op een rustiger tempo. Er zijn ook groepen die de oefeningen combineren met balspelen zoals o.a. volleybal.

Aarzel niet en kom gewoon eens mee doen om de sfeer te proeven en kijk welke les het beste bij jou past. Wat dacht je van een uur lekker bewegen op muziek en de spiergroepen trainen die je altijd al had willen trainen.

Speciaal voor de heren hebben we op donderdagavond een groep.