Turnspeeltuin (5-8 jaar)

Deze groep is toegankelijk voor iedereen die graag wil turnen vanaf  5 jaar. Evt vanaf 4 jaar als ze al eerder bij kleutergroepen van de club zijn geweest en met goedkeuring van leiding doorstromen.

• Deze groep traint 1x per week.
  • Tijdens dit uurtje beginnen we met een warming-up en daarna gaan we oefeningen doen op de brug,  balk,  vloer en sprong.
  • Heb je veel talent, dan bestaat er een mogelijkheid om door te schuiven naar de selectie/wedstrijdgroepen, die meerdere uren per week trainen.
  • Bij de turnspeeltuin  heb je 1 a 2x   per jaar een wedstrijdje en als afsluiting van het seizoen de clubkampioenschappen.
  • Tevens wordt er 1x per jaar een training aangeboden in een grote turnhal dit is geen verplichting

De turnspeeltuin is een groep waar spelenderwijs kennis wordt gemaakt met de turnsport met als doel uiteindelijk deel te gaan nemen aan persoonlijke en competitiewedstrijden. Deze groep is bedoeld voor meisjes van 5 tot 8 jaar. De doorstroom naar andere groepen (selectie onerbouw en selectieonderbouw) zal plaats vinden in het jaar dat ze 8 jaar worden (een turnseizoen is van januari t/m december).

De doorstroom naar de turnspeeltuin zal plaatsvinden vanuit de kleutergroepen en selectietesten.

Spelenderwijs worden verschillende toestellen aangeboden om uiteindelijk de basis van het turnen aan te leren (lenigheid, kracht, coördinatie en snelheid), om uiteindelijk door te kunnen stromen naar het selectie turnen.
Een keer per jaar wordt het Peel en Maas toernooi georganiseerd om deze kinderen alvast kennis te laten maken met wedstrijden en worden er een aantal extra trainingen in de turnhal in Budel met valkuil georganiseerd.