Helden, Panningen, Beringe

Het doel van de peuter- en kleutergym is om alle kinderen de basisvormen van bewegen aan te leren. De peuter- en kleutergym draagt op een positieve manier bij aan de motorische ontwikkeling van het kind. Daarnaast wordt de basis voor een verdere sportcarrière bij de peuter- en kleutergym gelegd.

Tijdens de les komen kinderen in aanraking met een groot gevarieerd bewegingsaanbod dat noodzakelijk is voor de verdere (motorische) ontwikkeling van het kind. Iedere les heeft een vaste opbouw wat zorgt voor structuur en duidelijkheid bij de kinderen. Onderdelen als springen, zwaaien, balanceren, rollen en klimmen en klauteren komen iedere les aan bod. Ieder kind kan op zijn of haar eigen niveau lekker bewegen. Tijdens de lessen wordt het klimmen op de toestellen afgewisseld met diverse spel- en dansvormen.

Naast het verbeteren van de motorische vaardigheden wordt er ook aan de sociale vaardigheden van uw kinderen gewerkt. Zowel in spelvorm als op de toestellen leert uw zoon/dochter sociale vaardigheden zoals bijvoorbeeld: samenwerken en op elkaars beurt wachten.

 

Voor wie is de peuter- en kleutergym en waar wordt het aangeboden?

 

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar zijn van harte welkom om lid te worden van de gym. Op verschillende locaties in Peel en Maas (Helden, Panningen en Beringe) wordt door SC Pareja peuter- en kleutergym aangeboden. De groepen worden zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd, zodat uw zoon/dochter gelijk contact met leeftijdsgenootjes kan leggen.

 

Nijntje beweegdiploma

 

SC Pareja is in het bezit van het officiële keurmerk van het Nijntje beweegdiploma. Tijdens de lessen worden kinderen aan de hand van het Nijntje beweegdiploma gestimuleerd om alle basisvormen van bewegen aan te leren. Eén keer per jaar wordt er een diploma les georganiseerd waarbij de vooruitgang van de kinderen wordt beloond met het Nijntje beweegdiploma.

Helden: Zaterdag 9.00-9.45u (2-3 jaar), 9.45u-10.30u (2-3 jaar) en 10.30u-11.15u (4-6 jaar).
Panningen: Zaterdag 8.45u-9.30u en 9.30u tot 10.15u (2-5 jaar)
Beringe: Zaterdag 9.00-10.00u (2-4 jaar) en 10.00-11.00u (4-6 jaar)

Op dit moment zijn de peuter- en kleutergym lessen in Helden vol. Wil je in Helden op de wachtrij  geplaatst worden stuur dan een mailtje naar: Sport@sportclubpareja.nl. In Beringe en Panningen ben je van harte welkom om een proefles te volgen.