Kidsdance (4-6 jaar)

Voor de jongste danseresjes en dansertjes heeft Sportclub Pareja een vrolijke swingende les. Elke woensdagmiddag gaan de voetjes van de vloer. Kleuters hebben van nature een bewegingsdrang. Lang stil zitten is niets voor deze kinderen. En al zeker niet als er ook nog muziek te horen is. Kleuters hebben een grote fantasie en met een spannend verhaaltje erbij kunnen ze zich al heel goed voorstellen dat ze zelf de kabouters zijn. Tijdens de kleuterdanslessen sluiten we zoveel mogelijk aan bij de belevenissen van de kinderen.

Er wordt gedanst op heel veel verschillende liedjes. Zoals op muziek van K3, Kabouter Plop, Kinderen voor kinderen, Jul en Julia enz.

We starten de les altijd in de kring en van daaruit gaan we lekker dansen. We beginnen met een warming-up. Deze is vaak hetzelfde zodat de muziek en de bewegingen herkenbaar zijn. Na een aantal liedjes gaan we verder met de echte dans. Er wordt een aantal weken aan 1 dans gewerkt. Elke week komen daar wat pasjes bij. Tijdens die pasjes werken we ook met vaste plaatsen en wisselingen in de dans. Ook komen er stukjes op de grond of met zijn twee├źn aan bod.

We proberen met regelmaat mee te doen met optredens in de buurt. Denk aan Peel en Maas open Podium, Optreden voor het glazen huis en Koningsdag.

Tijdens de danslessen staat het plezier hebben in bewegen op muziek voorop.