Pre-pre instap (5-6 jaar)

Om bij de selectie te behoren, word je geselecteerd door de leiding uit de recreatieve jeugd groepen. Mogelijke getalenteerde meiden met een leeftijd van 5, 6 of 7 jaar kunnen dan lid worden van de pre-pre instap of de pre instap (afhankelijk van hun leeftijd). In deze groepen maken jonge meiden, die nog niet deelnemen aan KNGU wedstrijden, kennis met de turnsport en de vier dames turntoestellen; sprong, brug, balk en vloer. Deze meiden nemen 1 tot 2 keer per jaar deel aan het recreatief turntoernooi en/of clubkampioenschappen. Het doel van deze recreatieve wedstrijden is dat ze kennis maken met de wedstrijd sfeer. Het is daarom gewenst dat er 2x per week getraind wordt. Deze groep is dus bedoeld als opstapje naar selectie turnen. Vanaf het kalenderjaar dat de turnster 9 wordt, wordt er deelgenomen aan officiƫle wedstrijden.