SC Pareja Nederlands kampioen Jazzdans

Geplaatst op
18-07-2022
Categoriën
Dans

Na twee volle seizoenen zonder wedstrijden mocht SC Pareja dit jaar weer een gooi doen naar een finaleplaats voor het NK-jazzdans op zaterdag 25 juni in de Ahoy in Rotterdam. De B20 jaar en ouder is Nederlands kampioen geworden.

Via de voorronde in april, gehouden in Twello, wisten de oudste twee teams een plaats te bemachtigen en mochten zij op zaterdag 25 juni afreizen naar Rotterdam om zich te mengen in de strijd voor het kampioenschap.

De B tot en met 19 jaar, onder leiding van Petri Mommers en Lieke van Enckevort, wist zich als vijfde te plaatsen voor de finale. In Rotterdam wisten zij hun puntentotaal te verbeteren met maar liefst 1,15 punten. Hiermee zijn zij verdienstelijk vierde geworden van Nederland, helaas net niet genoeg voor een plek op het podium.

De B20 jaar en ouder staat onder leiding van Loes Marcelissen. Na twee coronajaren is er een hoop veranderd in de teamsamenstelling en staat er een nieuwe trainster voor de groep. dit alles bleek de sleutel tot succes, met een score van 25.30 punten mogen zij zichtzelf een jaar lang Nederlands kampioen jazzdans noemen. Na een mooi onthaal bij Café de Pool in Helden, is het behalen van de titel nog uitgebreid gevierd.